2009-06-10 10:05:52• hírek • Szatmar.ro

Búcsúzik az Eb.-től Magyarország

fotó:www.eurobasketwomen2009.co
fotó:www.eurobasketwomen2009.co

Lengyelország ellen a végét sikerült elrontani, így a magyarok számára véget ért a torna.

Magyarország két vereséggel kezdte a lettországi női kosárlabda Európa-bajnokságot, így az utolsó csoportmeccsen igen egyszerű volt a képlet számára: le kellett győznie Lengyelországot. Nem is akárhogy, hanem minimum tíz ponttal. Bár sokáig vezettek a magyarok, végül az első kitétel sem adatott meg, így számára véget ért a kontinensviadal.

A görögök és a lettek elleni összecsapással ellentétben ezúttal sikerült nem elrontani a kezdést és behozhatatlan hátrányba kerülni. Sőt, Honti Kata utolsó másodpercben szerzett triplájával Magyarország nyerte az első negyedet. A második játékrész első felében egyenesen villogott a magyar csapat, meg is lett a tíz pont különbség (28-17), ám ekkor jött egy hullámvölgy, a lengyelek pedig tízet dobtak zsinórban. A végén kissé magához tért a magyar válogatott, így sikerült 33-27-es előnnyel a pihenőre vonulnia.

A nagyszünet után ismét remekül kezdtek a lányok, ismét megszerezték a tíz pontos különbséget, amit azonban a lengyelek ledolgoztak, sőt 41-42-re fordítani is tudtak. Egy ponttal azonban mégis Magyarország fordult előnnyel az utolsó negyedre és ezt sikerült nyolc pontosra duzzasztani. Így 50-42-nél már csak két pont hiányzott. Ezt meg is szereztük, sőt hármat is, a gond csak az volt, hogy közben Lengyelország 18-at dobott, és 60-53-as győzelmével elbúcsúztatta a magyar válogatottat.

Eredmények:
A csoport: Csehország-
Ukrajna 79-77, Spanyolország-Szlovákia 71-54, Ukrajna kiesett
B csoport: Lengyelország-Magyarország 60-53, Lettország-Görögország 70-69, Magyarország kiesett
C csoport: Törökország-Szerbia 65-55, Oroszország-Litvánia 60-52, Szerbia kiesett
D csoport: Franciaország-Izrael 73-70, Olaszország-Fehéroroszország 67-58. Izrael kiesett

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: